Pizzadej
Avatar Mamma
06-03-2025

Den perfekte pizzadej er fundamentet for en lækker, hjemmelavet pizza. Med få ingredienser – mel, vand, gær, salt og olivenolie – kan du skabe en luftig, sprød bund med den rette balance mellem sejhed og sprødhed. Langtidshævning forbedrer smagen og giver en lettere dej at arbejde med. Uanset om du foretrækker en tynd, sprød bund eller en luftig, napolitansk stil, er en god pizzadej nøglen til en uforglemmelig pizzaoplevelse.


Menu

  • Samlet tid 2 dage
  • aRBEJDSTID 60 min
  • Serveringer 6 Personer
Pizzadej
Fremgangsmåde
  • 1 Opløs gæren i det kolde vand i en skål.
  • 2 Tilsæt de to typer mel og ælt dejen i 2-3 minutter, indtil det er godt blandet.
  • 3 Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 15 minutter, indtil dejen er glat og elastisk.
  • 4 Læg dejen i en lufttæt beholder, og sæt den på køl i 12-24 timer for at hæve langsomt.
  • 5 Når dejen er hævet, del den op i 6 lige store portioner og form dem til kugler.
  • 6 Placer kuglerne i en hævekasse og lad dem hæve koldt indtil brug.
  • 7 Tag dejen ud af køleskabet 2 timer før, du planlægger at bruge den, så den kan komme op på stuetemperatur.