Fynsk brunsviger med hjemmelavet kagecreme i farinfyldet er en uimodståelig klassiker, der bringer glæde til enhver anledning. Denne bløde og saftige kage er fyldt med en generøs mængde farinfyld, der smelter sammen med den cremede kagecreme og skaber en sød og fyldig smagsoplevelse. Hver bid er en harmonisk blanding af karamelliseret farinsukker og silkeblød kagecreme, toppet med en lækker romglasur, der tilføjer et ekstra lag af smag. Perfekt til kaffebordet eller som en sød overraskelse til familien – fynsk brunsviger er altid et hit.
-
Samlet tid
140 min
-
aRBEJDSTID
60 min
-
Serveringer
10 Personer
Fremgangsmåde
Dej
- 1 Opløs gæren i den lunkne mælk og vand i en stor skål.
- 2 Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og salt, og rør det sammen.
- 3 Tilsæt hvedemelet gradvist, og rør, indtil den er ensartet og klistret.
- 4 Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter.
- 5 Fordel dejen i en usmurt bradepande (ca. 40 x 44 cm). Brug olierede hænder til at trykke dejen jævnt ud i bradepanden og lav små fordybninger med fingrene. Lad dejen efterhæve i yderligere 45 minutter.
Kagecreme
- 1 Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret.
- 2 Tilsæt æggeblommerne, og pisk til blandingen bliver lys og skummende. Rør maizena i.
- 3 Varm mælken op med vaniljestangen, og fjern vaniljestangen, når mælken er kogt op.
- 4 Hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens du pisker konstant.
- 5 Hæld blandingen tilbage i gryden, og kog den i et minut under kraftig piskning. Lad cremen køle af.
Fyld
- 1 Rør blødt smør og brun farin sammen til en ensartet masse.
- 2 Tilsæt den afkølede kagecreme, og rør det godt sammen.
Samling og Bagning
- 1 Fordel fyldet jævnt over den hævede dej.
- 2 Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn ved 175°C i cirka 25 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
Glasur
- 1 Bland flormelis med romessens efter smag til en tyk glasur.
- 2 Dryp glasuren over den afkølede brunsviger.