Denne elegante butterdejsring kombinerer sprød, luftig dej med cremet avocado og den delikate smag af røget laks. Efter bagning fyldes ringen med avocado i tern og smages til med citron. Lakseskiverne anrettes smukt, og retten toppes
med en let cremet skefuld creme fraiche og Kavia. En raffineret og festlig servering, der imponerer både visuelt og smagsmæssigt – perfekt til en forret eller som del af et luksuriøst tapasbord.
-
Samlet tid
30 Minutter
-
aRBEJDSTID
30 min
-
Serveringer
2 Personer
Fremgangsmåde
Forbered butterdejsringene
- 1 Forvarm ovnen til 200°C.
- 2 Skær butterdejen i strimler på ca. 3 cm bredde.
- 3 Pisk æggeblommen sammen.
- 4 Spray bageringe (ca. 11 cm i diameter) med bagespray, og vikl butterdejsstrimlerne rundt om.
- 5 Pensl butterdejen med æggeblommen, prik godt med en gaffel, og drys med sorte sesamfrø – undlad lidt i bunden for bedre balance.
- 6 Bag i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil butterdejen er gylden og sprød.
- 7 Lad ringene køle af, inden du forsigtigt fjerner dem fra formene. Hvis nødvendigt, kan du skære en smule af bunden for bedre stabilitet.
Forbered fyldet
- 1 Skær avocadoen i tern, og vend dem straks med citronsaft for at forhindre misfarvning. Smag til med salt og peber.
- 2 Skær den røgede laks i passende stykker
- 2 Skær peberfrugt i passende stykker
Samling & Servering
- 1 Placer butterdejsringene på serveringstallerkener.
- 2 Fordel avocadocreme i bunden af hver ring, og læg laksestykkerne ovenpå efterfulgt af peberfrugt.
- 3 Top med en lille skefuld caviar og friske krydderurter.