Sprøde risottokugler, også kendt som arancini, er en uimodståelig snack med en sprød ydre skal og en cremet, smagfuld kerne. Disse er lavet af en intens
svamperisotto, der formes til kugler, fyldes med smeltet ost og derefter paneres og friteres til perfektion. Den sprøde skorpe giver en skøn kontrast til den bløde risotto og den smeltede ost i midten. Perfekte
som en lækker forret, snack eller del af en tapasmenu – serveret med en dyppelse af aioli eller tomatsauce for ekstra smag.
-
Samlet tid
12 timer
-
aRBEJDSTID
60 min
-
Serveringer
10 Personer
Fremgangsmåde
Lav risottoen
- 1 Steg svampene i lidt olie, til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
- 2 Sautér løg og hvidløg i samme pande, til de er bløde og gennemsigtige.
- 3 Tilsæt risene og steg dem kort, så de bliver let gennemsigtige.
- 4 Deglacer med hvidvin, rør rundt, og lad den koge næsten helt væk.
- 5 Tilsæt bouillon lidt ad gangen, indtil risene er møre med en smule bid.
- 6 Rør revet parmesan og smør i. Smag til med salt og peber. Sæt på køl natten over.
Form risottokuglerne
- 1 Skær osten i små tern.
- 2 Tag en lille portion af den kolde risotto, form en kugle, lav en fordybning, og læg en ostetern i. Luk kuglen.
Panering & Fritering
- 1 Vend kuglerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
- 2 Opvarm olie til 170°C.
- 3 Fritér kuglerne i små portioner, til de er gyldne og sprøde (ca. 3-4 minutter).
- 4 Afdryp på køkkenrulle og server straks!