Rullepølse med Karamelliserede løg
Avatar Farmand
21-06-2024

Rullepølse med karamelliserede løg er en unik og uforglemmelig smagsoplevelse, som man ønsker at omdanne til en tradition. Den autentiske smag af rullepølse kombineret med de ægte karamelliserede løg skaber en helt særlig kulinarisk oplevelse, der vækker minder om hyggelige og traditionelle måltider.


Menu

  • Samlet tid 3 timer
  • ARBEJDSTID 60 min
  • Serveringer 20 Personer
Ingredienser
Rullepølse

Karmeliserede løg
Fremgangsmåde
    Kogelage
  • 1 I en gryde tilsættes 3L vand og 2 spsk salt. Kog det op.
  • 2 Når det koger, tilsættes grofthakkede gulerødder, pastinak, løg, laurbærblade, timian og 1 spsk peber. Lad det koge i 15 minutter, indtil det er klart.

  • Rullepølse
  • 1 Skær nakkefilleten ud til et langt stykke kød, der er 1-1,5 cm tykt.
  • 2 Fordel 2.5 spsk salt jævnt over hele kødstykket, også ved kanterne. Rul kødet sammen igen og lad det hvile i 15 minutter.
  • 3 Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • 4 Knus 1 spsk sort peber groft i en morter, så der stadig er nogle større stykker tilbage.
  • 5 Rul kødet ud og fordel peber og løgpulver over det. Læg derefter de blødgjorte husblasblade over.
  • 6 Rul kødet stramt sammen og bind det med kødsnor.
  • 7 Pocher rullepølsen i kogelagen ved 95-98 grader i 50 minutter, lige under kogepunktet.
  • 8 Sluk for varmen og lad rullepølsen ligge i lagen i 1 time, inden den tages op og sættes på køl, gerne natten over.

  • Karmeliserede løg
  • 1 Hak løgene i strimler og skær smørret i tern.
  • 2 I en tykbundet gryde blandes sukker og 2 dl vand.
  • 3 Tænd for varmen og rør rundt med en varmebestandig dejskraber. Sukkeret karamelliserer ved 118°C (Maillard-effekten), men vandet fordamper ved 100°C, så karamelliseringen starter først, når vandet er fordampet. Dette sikrer en nem og hurtig opvarmning med mindre risiko for, at det skiller.
  • 4 Når store bobler begynder at danne sig, skru lidt ned for varmen og vær klar til at tilsætte smørret, når karamellen bliver hasselnød-brun.
  • 5 Ved lav temperatur tilsættes de hakkede løg. Rør forsigtigt rundt og tilsæt fløden, når karamellen er blevet varm igen.
  • 6 Tilsæt lidt salt og lad løgene stege videre, indtil de er helt bløde, brune og uimodståelige.
  • 7 De kan bruges direkte eller opbevares i længere tid i et skoldet sylteglas.

  • Anretning
  • 1 Smør et stykke rugbrød og skær tre skiver rullepølse, som lægges ovenpå.
  • 2 Placer en lille skefuld karamelliserede løg på midten og en teskefuld Dijon sennep ved siden af løgene.
  • 3 Pynt med to skiver syltede rødbeder, drys en håndfuld ristede løg over hele retten og top med en spiseskefuld finthakkede purløg.