Gullash
Avatar Farmand
05-06-2025

Gullash er en dybt smagfuld klassiker, hvor møre stykker kød simrer sammen med søde løg, paprika og en fyldig sauce. Det er varm, rustik mad, som dufter af tryghed og simreret hygge. Serveret med kartoffelmos, pasta eller et godt stykke brød bliver det en hjertevarmende ret, der samler både smag og mennesker om bordet. En gryderet med historie – og med masser af plads til at sætte sit eget præg.


Menu

  • Samlet tid 2 timer
  • ARBEJDSTID 30 min
  • Serveringer 8 Personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
  • 1 Krydr kødet med salt og peber.
  • 2 Varm olie i en stor gryde og brun kødet ad flere omgange – ca. 5 min pr. portion – og sæt det til side.
  • 3 Steg løg og hvidløg ved middel varme i gryden, til de tager farve – ca. 5 min.
  • 4 Tilsæt paprika, kommen, cayenne, timian og merian. Steg i 2–3 min til duftene frigives.
  • 5 Rør tomatpuré i og steg videre i et par minutter.
  • 6 Kom kød og løg tilbage i gryden. Tilsæt fond, balsamico, sukker og laurbærblad.
  • 7 Bring i kog, skru ned og lad simre under låg i 1½–2 timer, til kødet er mørt.
  • 8 Smag til med salt, peber, sukker og balsamicoeddike før servering.