Simpel kartoffelpizza der overrasker alle
Avatar Farmand
21-06-2024

Nogle gange er det de simple ting der giver det bedste resultat. her er en Italliensk classiker


Menu

  • Samlet tid 120 min
  • aRBEJDSTID 30 min
  • Serveringer 2 Personer
Ingredienser
Pizzadej

Toppings
Fremgangsmåde
Pizzadej
  • 1 Opløs gæren i lunkent vand.
  • 2 Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt.
  • 3 Tilsæt salt og rør igen.
  • 4 Tilsæt det resterende mel og olivenolie.
  • 5 Rør indtil dejen er smidig og glat.
  • 6 Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i mindst 60 minutter, gerne længere.
  • 7 Vend dejen ud på et meldrysset bord (brug hvedemel).
  • 8 Del dejen i fire stykker og rul dem til kugler.
  • 9 Placer kuglerne på en meldrysset bradepande med god afstand imellem dem og pensl dem med lidt olie.
  • 10 Dæk dem med film, indtil de skal bruges.

  • Toppings
  • 1 Parmesan rives fint og blandes med mascarpone. Krydr med lidt salt og 5 sving med peberkværnen.
  • 2 De nye kartofler skrubbes og skæres på mandolinjern sammen med rødløget.
  • 3 Bland kartoffelskiverne og rødløgsskiverne med 1 spsk olivenolie og krydr med salt og peber.

  • Pizza time!
  • 1 Tænd ovnen på det højeste den kan gå til på varmluft. Brug gerne en pizzasten for en sprød skorpe.
  • 2 Når ovnen er varm, og pizzastenen har haft 20 minutter til at varme op, kan du starte med at lave en pizza ad gangen.
  • 3 Rul din pizzadej ud så tyndt som muligt og giv den en god klat af din mascarpone-parmesan blanding.
  • 4 Fordel kartoffelskiverne rundt på din pizza uden at de overlapper hinanden. Tilføj et par skiver rødløg og pynt med frisk rosmarin.
  • 5 Bag din pizza i 5-7 minutter til kanten er sprød og midten er begyndt at brune lidt uden at brænde.