Syltede pærer er en skøn delikatesse, som kan tilberedes op til 2 uger før brug og forsvinder hurtigt fra bordet, da de er næsten uimodståelige. Deres sødme og konsistens tilføjer en perfekt balance til både ostebordet og søde desserter. Med deres subtile syrlighed og naturlige sødme er syltede pærer ikke kun en fryd for smagsløgene, men også en praktisk og lækker tilføjelse til enhver anledning. De er en favorit, som gæsterne altid husker og efterspørger, og som er enkel at forberede med blot få ingredienser og lidt tid.
-
Samlet tid
50 min
-
ARBEJDSTID
20 min
-
Serveringer
12 Personer
Fremgangsmåde
-
1
Skræl alle pærer og skær det nederste af, så de kan stå op til sidst.
-
2
Halver pæren og fjern kernehuset, samt stilken hvis muligt.
-
3
Del vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
4
Skræl den friske ingefær og skær den i tynde skiver.
-
5
I en gryde kombineres vand, sukker, vaniljestang og ingefærskiver. Bring det i kog, indtil sukkeret er smeltet.
-
6
Tilsæt de halve pærer i gryden. Kog videre i 25 minutter, indtil pærerne er møre men stadig holder formen.
-
7
Skold et sylteglas og læg pærerne i.
-
8
Kog de resterende ingredienser i yderligere 5 minutter, indtil væsken tykner lidt mere. Hæld derefter væsken over pærerne i glasset.