Lokše er en kartoffelpandekage eller fladbrød, der findes både som tilbehør til hovedretter og i en sød variant, hvor det nydes med sukker og birkesfrø. Det er særligt populært i Slovakiet og Tjekkiet. I denne opskrift fokuserer vi på den salte udgave, som jeg i mit tilfælde serverede sammen med langtidsstegt gås, ærtespirer, peberfrugt, hytteost og sriracha.
-
Samlet tid
30 min
-
aRBEJDSTID
30 min
-
Serveringer
2 Personer
Fremgangsmåde
-
1
Skræl og kog kartoflerne møre.
-
2
Riv de kogte kartofler på et rivejern eller brug en kartoffelmospresser i en skål for at spare tid.
-
3
Tilsæt hvedemel og lidt salt. Rør massen sammen, indtil det bliver til en klump.
-
4
Form klumpen til en pølse og skær den i stykker, som formes til kugler på ca. 6-7 cm i diameter.
-
5
Tag en kugle og rul den flad med en kagerulle, som er rigeligt meldrysset. Den skal være så flad, at den kan dække hele panden.
-
6
Smelt rigeligt smør eller olie på en pande. Læg din pandekage på panden.
-
6
Vend pandekagen, når det ligner en almindelig pandekage på den ene side. Når begge sider ligner en pandekage, er de færdige.