Lokše en perle fra Slovakiet
Avatar Farmand
21-06-2024

Lokše er en kartoffelpandekage eller fladbrød, der findes både som tilbehør til hovedretter og i en sød variant, hvor det nydes med sukker og birkesfrø. Det er særligt populært i Slovakiet og Tjekkiet. I denne opskrift fokuserer vi på den salte udgave, som jeg i mit tilfælde serverede sammen med langtidsstegt gås, ærtespirer, peberfrugt, hytteost og sriracha.


Menu

  • Samlet tid 30 min
  • aRBEJDSTID 30 min
  • Serveringer 2 Personer
Ingredienser
Dejen
Fremgangsmåde
  • 1 Skræl og kog kartoflerne møre.
  • 2 Riv de kogte kartofler på et rivejern eller brug en kartoffelmospresser i en skål for at spare tid.
  • 3 Tilsæt hvedemel og lidt salt. Rør massen sammen, indtil det bliver til en klump.
  • 4 Form klumpen til en pølse og skær den i stykker, som formes til kugler på ca. 6-7 cm i diameter.
  • 5 Tag en kugle og rul den flad med en kagerulle, som er rigeligt meldrysset. Den skal være så flad, at den kan dække hele panden.
  • 6 Smelt rigeligt smør eller olie på en pande. Læg din pandekage på panden.
  • 6 Vend pandekagen, når det ligner en almindelig pandekage på den ene side. Når begge sider ligner en pandekage, er de færdige.