Mayonaise
Avatar Farmand
06-07-2024

Hjemmelavet mayonnaise er hurtig at lave og smager langt bedre end noget, du kan købe i butikkerne. Med blot få enkle ingredienser og et par minutters arbejde kan du skabe en cremet, fyldig mayonnaise, der løfter dine retter til nye højder. Perfekt som dyppelse, i sandwiches eller som base i dressinger – hjemmelavet mayonnaise er en uundværlig del af ethvert køkken.


Menu

  • Samlet tid 5 minutter
  • aRBEJDSTID 5 min
  • Serveringer 2 Personer
Ingredienser
Ingredienser
Fremgangsmåde
  • 1 Find et højt plastikbæger, der er stort nok til, at en stavblender kan komme ned i.
  • 2 Klæk ægget ned i bunden af plastikbægeret.
  • 3 Tilsæt salt, citronsaft, hvidvinseddike og dijonsennep til ægget.
  • 4 Sæt stavblenderen ned over ægget og de andre ingredienser, så stavblenderens hoved er helt i bunden af bægeret.
  • 5 Hæld olien langsomt ned i bægeret, gerne op ad stavblenderens skaft, så ingredienserne forbliver i bunden og kun olien er øverst.
  • 6 Tænd stavblenderen og lad den køre, mens olien langsomt blandes med de andre ingredienser. Hold stavblenderen stille i starten, indtil blandingen begynder at emulgere.
  • 7 Når mayonnaise begynder at danne sig, vinkler du forsigtigt stavblenderen og trækker den langsomt opad, så alle ingredienserne bliver godt blandet.
  • 8 Fortsæt med at blende, indtil mayonnaisen er tyk og cremet.
  • 9 Smag til og juster eventuelt med mere salt, citronsaft eller sennep efter behov.