Pommes Anna med Timian
Avatar Farmand
24-06-2024

Pommes Anna med timian er en skøn kombination af sprødhed og blødhed. De er helt sprøde udenpå og lækre bløde i midten, og hvert lag knaser ved den første bid. Denne ret er også dejlig nem at lave en dag eller to i forvejen, så du har mere tid til at nyde selskabet med dine gæster.


Menu

  • Samlet tid 24 timer
  • aRBEJDSTID 60 min
  • Serveringer 8 Personer
Ingredienser
Pommes Anna
Fremgangsmåde
    Forarbejde
  • 1 Pil bladene af timianen, smelt alt smørret, og tilsæt timianen til det smeltede smør. Stil til side.
  • 2 Skræl kartoflerne og stil dem til side uden de kommer i vand.
  • 3 Riv de skrællede kartofler på et mandolinjern på den lange side, så du får de længste skiver muligt.
  • 4 Find et fad på cirka 32x22 cm og læg bagepapir i bunden. Dette vil give dig Pommes Anna på omkring 2,5 cm højde.
  • 5 Find peberkværn, salt, kartoffelskiverne, og det smeltede smør frem.
  • 6 Smør bunden af bagepapiret med det smeltede smør. Læg et lag kartofler, hvor skiverne overlapper hinanden lidt, og dækker hele bunden.
  • 7 Tænd ovnen på 170°.
  • 8 Når første lag er lagt, pensl det med et tyndt lag smeltet smør og krydr med salt og peber. Brug cirka 1 stor teskefuld fint salt til hele retten.
  • 9 Læg et nyt lag kartofler i en anden retning end det første lag (fx. hvis første lag var fra venstre mod højre, læg nu fra top til bund).
  • 10 Pensl igen med smeltet smør og krydr med salt og peber. Gentag, indtil du ikke har flere kartofler.
  • 11 Dæk fadet med stanniol, så det ikke rører kartoflerne, og bag i 90 minutter ved 170°, indtil kartoflerne er møre.
  • 12 Fjern det gamle stanniol og læg et nyt tættere på kartoflerne. Brug en anden bradepande eller en flad genstand til at presse kartoflerne ned, indtil de sidder godt sammen. Læg noget tungt ovenpå og stil i køleskabet til næste dag.

  • Tilberedning
  • 1 Tag kartoflerne ud af køleskabet og vend dem forsigtigt på hovedet, så de falder ud af fadet. Fjern bagepapir og stanniol.
  • 2 Skær siderne af for at få pænere stykker (gem de afskårne sider, de smager stadig godt).
  • 3 Skær Pommes Anna i store kvadrater.
  • 4 Der er tre metoder til tilberedning
      Stegning: Steg på panden i smør, indtil de er sprøde på alle seks sider.
      Fritering: Friter i neutral olie, indtil de er sprøde på alle seks sider.
      Bagning: Dæk en bageplade med bagepapir og placer dine kartoffelfirkanter med 3 cm mellemrum. Bag dem i en foropvarmet ovn ved 250° varmluft (eller så høj som din ovn kan gå), indtil de er dejlig gyldne og sprøde.